6 april 2015
12:00

Limhamns FF

Referat: AIF Barrikaden - Limhamns FF

På grund av referentens sjukdom med åtföljande för sen ankomst till matchen och bristande koncentrationsförmåga under densamma blir det här referatet något mindre detaljerat än vanligt (vilket kanske inte direkt är något som sörjs av alla…). Av samma skäl saknas den sedvanliga avslutande statistiken.

Startelva: Mikael – Frmas, Alex, Martin N, Linus – Vasilis, Osama, Johan E, Amine – Henke, Anders

Avbytare var Naim som kom in som mittback i pausen och spelade där tills han byttes ut 5 min före slut och Olle och Andreas som spelade sista dryga halvtimmen som anfallare resp. vänsterback.

Vi dominerade kraftigt i första halvlek och hade ett otal mer eller mindre klara målchanser där skärpan i avslutningarna dock inte alls stod i paritet med de fint uppbyggda anfall som oftast föregått dem. Det är faktiskt ingen jättestor överdrift att säga att Limhamn under långa perioder såg ut som statister och Mikael stod i princip sysslolös fram till slutminuterna den här halvleken.

Det var först när Osama i den 38:e min gav oss det förlösande ledningsmålet, på ett ytterst välplacerat skott nere vid stolproten från en position några meter utanför straffområdet, som det blev lite fart på Limhamnsspelarna och de skapade också ett par smärre farligheter innan paussignalen.

Som så ofta ändrade matchen karaktär ganska mycket i andra halvlek, delvis som en följd av att Limhamn satte in några betydligt bättre spelare än de som spelat i första. De spelade också offensivare och det kändes redan från första minuten som att det här nog, trots vår överlägsenhet i första halvlek, skulle kunna bli svårt att ro i land. Därför kan man verkligen tala om ett psykologiskt mål när vi redan i den 48:e min kunde erövra bollen på mittplan, så att vi kom två mot en och där Vasilis med sin exakta passning nådde Anders som på hans typiska vis enkelt rullade in bollen. Därmed stod det alltså 2-0 till oss, ett resultat som stod sig fram till slutsekunderna då Limhamn lite snopet – inte minst för Mikael som gjort en bra insats i målet i andra halvlek – fick in ett reduceringsmål.

Dessemellan hade Limhamn stundtals tryckt på ganska hårt mot vårt mål men ändå bara skapat ett riktigt bra läge men det var desto klarare. En knapp kvart in på halvleken hade de en nick från bara 2-3 meter som Mikael reflexräddade upp i ribban innan vi fick undan bollen. Som en följd av deras offensiv som gav möjlighet till kontringar skapade vi dock faktiskt även i denna halvlek fler klara chanser än våra motståndare.

Vår insats idag med en synnerligen välförtjänt seger för oss – matchen kunde varit avgjord redan i första halvlek – över ett lag som kvalade till div 3 i höstas är ju en verklig fjäder i hatten och borde ingjuta det självförtroende som kommer att behövas i det, som det ser ut på förhand, tuffa programmet i serieinledningen.